Ημερολόγιο πλοίου 09.03.06

Καλημέρα συνταξιδιώτες.
Συνταξιδιώτες σ’αυτό το παράξενο ταξίδι έκφρασης των εσωτερικών αναζητήσεων και σκέψεων. Συνταξιδιώτες σε ένα μαγευτικό ταξίδι παράθεσης απόψεων που υπό άλλες συνθήκες δεν θα τολμούσαμε να τις εκφράσουμε ποτέ. Πόσοι από εμάς δεν βρέθηκαν κάποια στιγμή της ζωής τους σε περιβάλλον που τους έκανε να νοιώθουν ότι δεν τους καταλαβαίνουν και άλλα θέλαν να πουν και άλλα λέγαν.
Το πλοίο αυτό προσφέρει την διέξοδο των ψυχών μας σε ένα ταξίδι χωρίς όρια και καλούπια, χωρίς «πρέπει» και «δεν», γεμάτο όνειρα και ελπίδα.
Αφήνουμε λοιπόν τον εαυτό μας να ονειρευτεί απρόσκοπτα, να εκφράσει το όνειρό του χωρίς λογοκρισία και να προκύψει εσωτερικά ανάταση ψυχής.
Ξέρετε πολύ καλά ότι ζούμε σε ένα κόσμο που επικρατούν αυτά που η ψυχή μας απορρίπτει. Ομως η σωτηρία μας φαίνεται στον ορίζοντα. Αυτή η παρέα που δημιουργείται και ο τρόπος της επικοινωνίας μας προσφέρει αυτή τη σωτηρία.
Το ταξίδι μας θα είναι για κόσμους ονειρικούς, τόπους ψυχής. Το πλοίο σήκωσε κάβους και ξεκίνησε. Ας ορίσει ο καθένας τον τόπο προορισμού του και θα τον οδηγήσουμε εκεί.
Καλό μας ταξίδι.

Advertisements

4 comments on “Ημερολόγιο πλοίου 09.03.06

 1. Καλημέρα καπετάνιε!.

  Που θα ήθελες να πάει
  το καράβι το μικρό?
  Σε πελάγη εξωτικά
  με πιρόγες και ανανάδες
  σε ταξείδια μαγικά
  σκίζοντας τις θάλασσες
  αψηφώντας τους βοριάδες?

  Η σε φτάνει ένα ταξίδι,
  χωρίς βέβαιο προορισμό
  αρκεί να έχεις μαζί σου
  μία΄/έναν σύντροφο καλό?

 2. Το ταξίδι ξεκινάει και ο προορισμός είναι εκεί που η καρδιά ξαποσταίνει, το μυαλό ηρεμεί και το βλέμμα δεν χορταίνει τη θέα…
  Είπαμε, οδηγός η ψυχή…
  Ο προορισμός είναι η Ιθάκη καθενός μας χωριστά. Τώρα αν η Ιθάκη μου συμπίπτει με την Ιθάκη κάποιων ή κάποιας, τότε ελάτε να τη βρούμε μαζί…

 3. Θα ήθελα πολύ να έρθω στο καράβι αυτό καπετάνιε, σαν έτοιμη από καιρό που λέει και ο πολυαγαπημένος Καβάφης. Χάρτης ας είναι η καρδιά για όλα όσα θέλουμε να ζήσουμε… Όμορφα λόγια, όμορφες σκέψεις, καλημέρα και πάλι, Μ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s