Ημερολόγιο πλοίου 13.03.06

Καλημέρα μικροί εξερευνητές.
Εξερευνητές του καινού και του ωραίου.
Εχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα και ποιά ταξίδια πρέπει να κάνουμε για να βρούμε αυτό που πραγματικά η ψυχή μας λαχταράει; Αυτό που είναι το απώτερο όνειρό μας;
Αναλισκόμαστε σε πράγματα πεπερασμένα χωρίς να ψάχνουμε την ιδιαίτερη αίσθηση που έχει κάθετι γύρω μας. Βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος.
Το ταξίδι μας πρέπει να είναι ταξίδι ουσιαστικό. Να μπορούμε να φτάσουμε στη δική μας Ιθάκη. Να περιπλανηθούμε σαν τον Οδυσσέα σε τόπους και μέρη μακρυνά, χωρίς όμως ποτέ να ξεχάσουμε τον προορισμό μας, την προσωπική μας Ιθάκη. Και αν σ’αυτή την Ιθάκη υπάρχει και μία Πηνελόπη που θα μας περιμένει, τότε ακόμη καλύτερα.
Πρέπει να προτρέψουμε τον εαυτό μας να γίνει ταξιδευτής, ονειροπόλος και εξερευνητής. Να μπει μέσα σε πολλές καταστάσεις και συγκυρίες. Να μάθει και να πάθει. Εξάλλου, μόνο έτσι η ψυχή μας θα βρει αυτό που της πρέπει. Θα «αγιάσει» όπως τραγουδάει και ο Σωκράτης.
Αυτό το ταξίδι μπορεί να κοστίζει, μπορεί και όχι. Εξαρτάται από το τι είσαι διατεθημένος να χάσεις, αρκεί να βρεις αυτό που ψάχνεις. «…όσα κοστίζουν μια δραχμή, γι’άλλους κοστίζουν μια ζωή, δεν είναι κρίμα;;;» τραγουδάει κάπου αλλού ο ίδιος. Και είναι πράγματι κρίμα…
Ονομάστε όπως θέλετε το πλοίο μας. Είναι στη διάθεσή σας κάθε όνομα που σκεφτείτε. Είναι όνομα που ταιριάζει στον καθένα χωριστά. Και ξεκινήστε. Ανοίξτε πανιά. Ακολουθήστε μας.
Καλημέρα και καλά νερά…

Advertisements

One comment on “Ημερολόγιο πλοίου 13.03.06

  1. Καλημέρα Γιώργο και καλή εβδομάδα! Αν ήξερες τι έγραψες σήμερα… Χθες το βράδυ πριν κοιμηθώ έγραψα ένα ποιήμα για τον Οδυσσέα και την αναζήτηση της Ιθάκης του! Πιστεύω αύριο να το ανεβάσω στη σελίδα των ποιημάτων μου γιατί σήμερα το άφησα σπίτι. Δεν πιστεύω τη σύμπτωση, δύο άνθρωποι να σκέφτονται το ίδιο πράγμα την ίδια ώρα! Μου συμβαίνει πολλές φορές και τώρα πάλι ξανά. Το πλοίο που σκαρώνεις πως θα είναι? Αρχαίο, πειρατικό, ή μοντέρνο? Θα το ονόμαζα «Καλλίπλευστον» για να έχει την εύνοια της τύχης στα ταξίδια του! Μ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s