Παράλληλοι κόσμοι…

two-women-by-thai-thai.jpgΆνοιξη 1980
Η τελευταία εξεταστική του έτους πλησίαζε. Η άνοιξη είχε εισβάλλει με δύναμη στην ατμόσφαιρα και στα μυαλά των φοιτητών. Το μυαλό έφευγε από τις εξετάσεις και το διάβασμα και τριγυρνούσε στον έρωτα, το πάθος, τις βόλτες και τα ξενύχτια, στο τάβλι με τον κολλητό πίνοντας καφέ και στο ποτό στο μπαρ με την δυνατή μουσική.

Η Ελένη είχε ακόμη τρία μαθήματα για να τελειώσει την Σχολή της. Οι πιέσεις από την οικογένεια της εντονότερες παρά ποτέ. Ήθελαν να την δουν Δικηγόρο το συντομότερο δυνατό. Για να μπορέσει να πάρει τον δρόμο της. Το δρόμο της επιτυχημένης επαγγελματίας και της στοργικής μητέρας. Τον γαμπρό τον είχαν βρει ήδη. Για να ακριβολογούμε, εκείνη τον είχε βρει, οι υπόλοιποι τον είχαν αποδεχτεί. Δεν μπορούσαν να κάνουν κι’ αλλιώς βέβαια. Βέτο είχε προβάλλει η Ελένη και μάλιστα έντονο. Οι παραινέσεις των δικών της για μεγαλύτερη προσπάθεια αυτή την εξεταστική, περισσότερο σαν διαταγές ακούγονταν παρά σαν καλοπροαίρετες συμβουλές και υποδείξεις. Τους καταλάβαινε. Ήδη είχαν περάσει έξι χρόνια από τότε που είχε φύγει από κοντά τους για να σπουδάσει. Τα έξοδα έτρεχαν ιλιγγιωδώς με θετικό πρόσημο και δεν υπήρχε ακόμη απόσβεση από μέρους της.

Η Άννα είχε πολύ περισσότερα μαθήματα για να πάρει το πτυχίο της ως Αρχιτέκτονας. Φύσει ονειροπόλα και καλλιτεχνική ψυχή, ένοιωθε να πιέζεται μέσα στη διαδικασία επίτευξης του στόχου. Οι γονείς της εύποροι έμποροι στην Βόρειο Ελλάδα, δεν την ενοχλούσαν ιδιαίτερα με την πραγμάτωση των σπουδών της. Μποέμ τύπος η Άννα. Οι συναναστροφές της ήταν με παρέες αντίστοιχης κουλτούρας. Φιλοσοφικοί περίπατοι υπό το φως των αστεριών με φόντο την φωτισμένη Ακρόπολη, μεταμεσονύχτιες προβολές κινηματογραφικών σινεφίλ ταινιών σε κινηματογράφους του Κέντρου, κρασί και μεζέ στο ‘Σχολαρχείο’ στην Πλάκα. Μόνη, χωρίς σύντροφο μόνιμο, πιο πολύ με περιστασιακές σχέσεις. Έπεφτε με τα μούτρα, τα χτύπαγε με φόρα και μετά δεινοπαθούσε μέχρι να τα συνεφέρει.

Τα δύο κορίτσια είχαν συναντηθεί τυχαία, μέσω κοινών γνωστών. Ξεκίνησαν να κάνουν παρέα, συνδυάζοντας και συμπληρώνοντας η μία την προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία της με της άλλης. Γέλαγαν πολύ με τα καμώματα των συμφοιτητών τους. Στήριζε η μία την άλλη στις επιλογές της. Η Ελένη την Άννα στους πρόσκαιρους έρωτες, η Άννα την Ελένη στον ένα και μοναδικό έρωτα. Συζητήσεις μέχρι το πρώτο χάραμα, ύπνος στο ίδιο κρεβάτι, φαΐ από το ίδιο πιάτο. Επικοινωνία με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Εκείνο το βράδυ, η Ελένη θα έμενε μέσα για να διαβάσει. Είχε να εξεταστεί σε 3 ημέρες και δεν είχε προετοιμαστεί όσο θα έπρεπε. Η Άννα της είχε τηλεφωνήσει για να βγουν, να γνωρίσει και το νέο amore της. Η Ελένη είχε αρνηθεί, παραθέτοντας την κατάστασή της. Η Άννα δεν δεχόταν καμία αντίρρηση. Με τα πολλά έκλεισαν το τηλέφωνο έχοντας συμφωνήσει να περάσει το βραδάκι η Άννα από το σπίτι της Ελένης να την ετοιμάσει για να βγούνε παρέα.

Το κουδούνι που ηχούσε έντονα την έκανε να σηκώσει το βλέμμα της από το βιβλίο που είχε μπροστά της και να δει το ρολόι. Είχε φτάσει 8 και 10 το βράδυ. Η Άννα είχε ήδη έρθει και εκείνη δεν ήταν ακόμη έτοιμη. Της άνοιξε. Η Άννα έλαμπε μέσα στο λευκό πουκάμισο που φορούσε. Ήταν πολύ όμορφα βαμμένη. ‘Ακόμη δεν ετοιμάστηκες’ ήταν η πρώτη ατάκα της Άννας όταν την αντίκρισε. Η Ελένη δικαιολογήθηκε και υποσχέθηκε να ετοιμαστεί γρήγορα. Πέρασαν στο υπνοδωμάτιο της, η Άννα κάθισε στο κρεβάτι και η Ελένη ξεκίνησε να γδύνεται. Πρώτη φορά μπροστά στην Άννα. Κάπου ντράπηκε. Κάπου ερεθίστηκε. Το παρατήρησε η Άννα. Και αυτή αντίστοιχα έβλεπε πρώτη φορά την Ελένη γυμνή. ‘Παράξενο συναίσθημα’ σκέφτηκε η Άννα και άφησε το μυαλό της να φύγει από το κορμί της Ελένης.

Άνοιξε το νερό και μπήκε στην μπανιέρα. Δεν άργησε να λουστεί, να πλυθεί και να αρωματιστεί. Κατά ένα παράξενο τρόπο, ένοιωθε πολύ ερεθισμένη. Άγγιξε τις ρώγες της και ήταν σκληρές. Άγγιξε και την ήβη της και ήταν υγρή. Έριξε παγωμένο νερό επάνω της. Δεν ήταν πράγματα αυτά. Να νοιώθει έτσι για την φίλη της ήταν ανεπίτρεπτο. Ο ερεθισμός επέμενε. Βγήκε από την μπανιέρα και σκουπίστηκε. Τύλιξε την πετσέτα γύρω από το σώμα της και κατευθύνθηκε έτσι στην κρεβατοκάμαρα.

Η Άννα κοιταζόταν στον καθρέπτη και διόρθωνε κάποιες ατέλειες στο makeup της. Την είδε με την άκρη του ματιού της να μπαίνει στο δωμάτιο, τυλιγμένη στην πετσέτα. Γλυκιά μυρωδιά αφρόλουτρου γιασεμιού πλημμύρισε τον χώρο. Έκλεισε τα μάτια της και μύρισε με το νου της την ατμόσφαιρα. Της άρεσε πολύ. Την είδε να στέκεται μπροστά στην ντουλάπα της, να πετάει κάτω την πετσέτα και να διαλέγει εσώρουχα. Το θέαμα, πρωτόγνωρο, της δημιούργησε επιθυμία ερωτική. Είδε την Ελένη να την κοιτάζει μέσα από τον καθρέπτη. Να στέκεται γυμνή, με τα στήθη στητά και τις ρώγες ερεθισμένες και να την κοιτάει με λάγνο βλέμμα μέσα από τον καθρέπτη. Γύρισε. Κατευθύνθηκε κοντά της. Έσκυψε και πήρε τις ρώγες της στο στόμα της. Η Ελένη της σήκωσε το κεφάλι από το στήθος της. Την φίλησε με πάθος στα χείλη. Την έγδυσε και εκείνη και έπεσαν στο κρεβάτι. Σηκώθηκαν μετά από μία ώρα. Η Άννα ντύθηκε και έφυγε μόνη της. Η Ελένη έμεινε επάνω στο κρεβάτι να μυρίζει το άρωμα της Άννας επάνω στα υγρά από τον ιδρώτα σεντόνια.

Η εξεταστική τελείωσε. Η Ελένη πέρασε όλα τα μαθήματα που είχε. Η Άννα δεν πήγε να εξεταστεί σε κανένα. Πέρναγε καλά με το νέο amore της. Δεν ξανασυναντήθηκαν οι δύο φίλες σε κλειστό χώρο, μόνες τους. Αποχαιρετίσθηκαν όταν η Ελένη έφυγε για την πόλη της. Θα πήγαινε σε ένα γνωστό δικηγορικό γραφείο της περιοχής για Πρακτική Εξάσκηση και παράλληλα θα έβαζε μπροστά τις ετοιμασίες του γάμου της. Συμφώνησαν να επικοινωνούν που και που. Στο τέλος χάθηκαν.

Ώσπου έφτασε η Άνοιξη του 2007.

(συνεχίζεται…)

(‘Two Women’ by Thai Thai)

4 comments on “Παράλληλοι κόσμοι…

 1. Κρύβουμε τις μύχιες σκέψεις μας.
  Συνήθως.
  Γιατί ντρεπόμαστε να ομολογήσουμε την έλξη.
  Μερικές φορές.
  Κι είναι τόσο γλυκιά. Αυτή η έλξη.
  Φυσιολογική.
  Όταν εξιστορείται από έναν άντρα,
  ακούγεται αλλιώς…
  Όμορφα πάντως. Απενοχοποιημένα.
  Έτσι όπως θα έπρεπε να είναι δηλαδή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s